четвер, 29 листопада 2018 р.

Всесвітній день інформації 2018

В 2018 році Всесвітній день інформації припадає на 30 листопада.
Вперше це свято провели у 1994 році за ініціативою Всесвітнього інформаціологічного парламенту (ВІП) та Міжнародної академії інформатизації (МАІ), що має генеральний консультативний статус в Економічній і Соціальній радах ООН.
Саме в цей день у 1992 році відбувся перший Міжнародний форум інформатизації. Через два роки Міжнародна академія інформатизації виступила з ініціативою заснувати особливе свято, що присвячене величезній ролі інформації в нашому світі. Його дату було вирішено приурочити до річниці відкриття форуму.
Варто зазначити, що Всесвітній день інформації відзначають у багатьох країнах світу, в тому числі і в Україні. Так, у цей день проводяться різні форуми, симпозіуми та інші заходи, на яких обговорюється значення інформації в нашому суспільстві, питання, пов'язані з її обробкою, передачею, контролем.Головна мета цього дня - навчити суспільство вміло користуватися даними, адже зараз в інтернет виливається багато неправдивої та неперевіреної інформації. Ті, хто вміє це робити, стають успішними людьми і досягають успіху в бізнесі.
Всесвітній день інформації з'явився 24 роки тому. За цей час прогрес встиг ще більше змінити наше життя, і роль ЗМІ в житті людей тільки посилилася. До речі, психологи заявляють, що невміння користуватися інформаційними технологіями та самою одержуваною інформацією, а точніше, контролювати її якість і об'єм, призводить до так званого «інформаційного стресу». Варто пам'ятати, що за цим можуть послідувати соціальні наслідки та проблеми зі здоров'ям.

Як відомо, інформація — це відомості, що передаються одними людьми іншим людям усним, письмовим або іншим способом (наприклад, за допомогою умовних сигналів, з використанням технічних засобів), а також сам процес передачі або отримання цих відомостей.

Немає коментарів:

Дописати коментар