пʼятницю, 27 квітня 2018 р.

Бінарний урок

  25.04.18 р. в училищі разом з моїм колегою Грицюком Анатолієм Дмитровичем організували та провели відкритий бінарний урок інформаційних технологій та спеціальної технології. Урок проходив на базі навчальної групи №13, І курсу, які здобувають професію «Слюсар-електромонтажник». Цікавим урок був ще і тим, що викладачами, які пояснювали новий матеріал на уроці, стали учні групи №15, ІІ курсу, які вже опанували професію «Слюсар-електромонтажник» та змогли передати свої знання і вміння першокурсникам. До уроку учні групи №15 готувалися завзято: під керівництвом викладача Анатолія Грицюка власноручно підготували стенди з демонстрацією монтажу відкритої та закритої проводки, презентацію з поясненням нового матеріалу, а з мною опанували програмне забезпечення «Початок електроніки».
На уроці панувала співпраця та взаєморозуміння.
Мотивацію навчальної діяльності зробили за допомогою веб-технології «хмара слів», де учні вибирали терміни, що пов’язані з темою уроку. Презентація «Призначення і види електропроводок» візуально доповнювала розповідь викладачів Худоярова Дмитра та Циганаша Руслана. Мінтенко Василь навчав учнів працювати з програмним забезпеченням «Початок електроніки», в якому всі потім складали запропоновану електричну схему. В іншому завданні підрахували загальну довжину дроту та його вартість для прокладання електропроводки за даною схемою.
Перед початком монтажу не забули згадати правила охорони праці та техніки безпеки. Боднарюк Євгеній наглядно продемонстрував технологію прокладання відкритої проводки на дерев’яній поверхні, а Шпак Валентин - технологію прокладання закритої проводки на бетонній поверхні. Вони доступно пояснили алгоритм роботи, відповідали на запитання учнів, вчили критично мислити, не боятись висловлювати власну думку та бути відповідальними при роботі з електроприладами. Учні отримали не тільки знання, а й вміння застосовувати їх у житті. При оголошенні оцінок було зрозуміло, що всі опанували новий матеріал на достатньому та високому рівні.
 І нові «викладачі», і учні отримали незабутній досвід, який їм знадобиться в практичних життєвих ситуаціях!

3 коментарі:

  1. Цікавий був урок!!! УСІ молодці: викладачі, що розробили урок, учні гр. №15, які спробували себе в ролі викладачів і разом з тим поділилися своїми знаннями, і учні гр. №13, які активно сприймали навчальний матеріал і вчилися практично його застосовувати.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую! Можливо це буде, для вас несподівано, але зізнаюсь: такі колеги, як Ви, стимулюють мене в роботі!Чудово коли є на кого рівнятись!

      Видалити
    2. Дякую, мені приємно. А я, в свою чергу, захоплююся Вашою креативністю, невичерпною енергією, цікаво втіленими ідеями і вмінням знаходити спільну мову з усіма учнями. Так тримати! Сучасні учні люблять таких педагогів як Ви. Бажаю подальших творчих успіхів!!!

      Видалити